Готуємо настоянки вдома. Топ-3 рецепти швидких та простих настоянок
Рецептів настоянок – величезна кількість, що постійно поповнюється. Ми можемо використовувати як один інгредієнт, так і набагато більше. Однак не всі з нас люблять довго чекати. Або гості прийшли настільки раптово, що й почастувати їх нема чим. У цій статті ми розповімо про найшвидші і найпростіші настоянки, які прикрасять будь-яке застілля. Також дивіться тут https://vistiradio.com.ua/najkrashha-nastojka-z-voloskix-gorixiv-na-gorilci-recepti-korist-ta-sekreti-zastosuvannya/ рецепт найкращої настоянки на волоських горіхах.
Журавлинна настоянка
Час приготування – не більше ніж 15 годин. Отже, дзвінок ми чуємо від друзів, що вони хочуть терміново приїхати. А в домашньому барі – пустка. Виправляємо цю несправедливість. Нам знадобиться:
- Журавлина – 200 г
- Самогон міцністю 40% або горілка – 0.5 л
- Цукор або будь-який інший підсолоджувач – за бажанням (в середньому, 2 столові ложки)
Як готувати:
- Заливаємо журавлину окропом на 3 хвилини
- Зливаємо воду
- Розтираємо журавлину
- Відправляємо в ємність для наполягання
- Заливаємо самогоном або горілкою
- Відправляємо у темне тепле місце на 12 годин
- Фільтруємо настоянку зручним способом
- Додаємо підсолоджувач, якщо потрібно
- Ставимо настоянку на вогонь
- Доводимо до кипіння
- Остуджуємо
- Подаємо до столу
- Дегустуємо
Лимонна настоянка
Час приготування – трохи більше ніж 12 годин. Дуже насичений аромат, який отримується в найкоротші терміни. Нам знадобиться:
- Лимон – половина
- Самогон міцністю 50% і вище – 700 мл. Фортеця потрібна на полі насиченого смаку лимона. Якщо можливості дістати міцний самогон немає, то горілка підійде, як запасний варіант
- Гвоздика – 4 шт.
- Цукор – за смаком (додавати треба поступово, по 70 г)
Як готувати:
- Нарізаємо лимон кільцями
- Складаємо в ємність для наполягання
- Додаємо гвоздику та цукор
- Заливаємо самогоном
- Нагріваємо суміш до кипіння
- Як тільки побачили перші бульбашки, закінчуємо нагрівання
- Забираємо на 12 годин у темне тепле місце
- Розливаємо по пляшках, якщо необхідно
- Відправляємо в холодильник на кілька годин, доки не прийдуть гості
Подальші рецепти вимагатимуть трохи більше часу, тож друзів варто попередити, що у вас на стіл не накрито.
М’ята настоянка
Свіжість, з якою настоянка допомагатиме вам знаходити нові теми для обговорення, представлення не потребує. Один з найпопулярніших інгредієнтів у літніх коктейлях і не тільки явно заслуговує на свій «сольний» напій. Нам знадобиться:
- Самогон міцністю 40% або горілка – 1 л
- Висушена м’ята – 2 столові ложки
Як готувати:
- Заливаємо м’яту самогоном
- Наполягаємо у темному теплому місці 2 дні
- Фільтруємо зручним вам способом
- За бажання, можна додати трохи меду
- Даємо відстоятися ще 1 день
- Дегустуємо