Готуємо настоянки вдома. Топ-3 рецепти швидких та простих настоянок

Готуємо настоянки вдома. Топ-3 рецепти швидких та простих настоянок

Готуємо настоянки вдома. Топ-3 рецепти швидких та простих настоянок

Рецептів настоянок – величезна кількість, що постійно поповнюється. Ми можемо використовувати як один інгредієнт, так і набагато більше. Однак не всі з нас люблять довго чекати. Або гості прийшли настільки раптово, що й почастувати їх нема чим. У цій статті ми розповімо про найшвидші і найпростіші настоянки, які прикрасять будь-яке застілля. Також дивіться тут https://vistiradio.com.ua/najkrashha-nastojka-z-voloskix-gorixiv-na-gorilci-recepti-korist-ta-sekreti-zastosuvannya/ рецепт найкращої настоянки на волоських горіхах.

Журавлинна настоянка

Час приготування – не більше ніж 15 годин. Отже, дзвінок ми чуємо від друзів, що вони хочуть терміново приїхати. А в домашньому барі – пустка. Виправляємо цю несправедливість. Нам знадобиться:

  • Журавлина – 200 г
  • Самогон міцністю 40% або горілка – 0.5 л
  • Цукор або будь-який інший підсолоджувач – за бажанням (в середньому, 2 столові ложки)

Як готувати:

  • Заливаємо журавлину окропом на 3 хвилини
  • Зливаємо воду
  • Розтираємо журавлину
  • Відправляємо в ємність для наполягання
  • Заливаємо самогоном або горілкою
  • Відправляємо у темне тепле місце на 12 годин
  • Фільтруємо настоянку зручним способом
  • Додаємо підсолоджувач, якщо потрібно
  • Ставимо настоянку на вогонь
  • Доводимо до кипіння
  • Остуджуємо
  • Подаємо до столу
  • Дегустуємо

Готуємо настоянки вдома. Топ-3 рецепти швидких та простих настоянок

Лимонна настоянка

Час приготування – трохи більше ніж 12 годин. Дуже насичений аромат, який отримується в найкоротші терміни. Нам знадобиться:

  • Лимон – половина
  • Самогон міцністю 50% і вище – 700 мл. Фортеця потрібна на полі насиченого смаку лимона. Якщо можливості дістати міцний самогон немає, то горілка підійде, як запасний варіант
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Цукор – за смаком (додавати треба поступово, по 70 г)

Як готувати:

  • Нарізаємо лимон кільцями
  • Складаємо в ємність для наполягання
  • Додаємо гвоздику та цукор
  • Заливаємо самогоном
  • Нагріваємо суміш до кипіння
  • Як тільки побачили перші бульбашки, закінчуємо нагрівання
  • Забираємо на 12 годин у темне тепле місце
  • Розливаємо по пляшках, якщо необхідно
  • Відправляємо в холодильник на кілька годин, доки не прийдуть гості

Подальші рецепти вимагатимуть трохи більше часу, тож друзів варто попередити, що у вас на стіл не накрито.

М’ята настоянка

Свіжість, з якою настоянка допомагатиме вам знаходити нові теми для обговорення, представлення не потребує. Один з найпопулярніших інгредієнтів у літніх коктейлях і не тільки явно заслуговує на свій «сольний» напій. Нам знадобиться:

  • Самогон міцністю 40% або горілка – 1 л
  • Висушена м’ята – 2 столові ложки

Як готувати:

  • Заливаємо м’яту самогоном
  • Наполягаємо у темному теплому місці 2 дні
  • Фільтруємо зручним вам способом
  • За бажання, можна додати трохи меду
  • Даємо відстоятися ще 1 день
  • Дегустуємо

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *