Що робить багаторазове кип’ятіння з водою

Що робить багаторазове кип’ятіння з водою

Є така думка, що якщо воду закип’ятити кілька разів, вона втратить свої властивості. Це дійсно так. Дехто навіть називає таку воду мертвою. Якщо розібратися, можна зрозуміти, що саме призводить до такої думки. Ще більше корисних порад пошукайте на сайті ideas-center.com.ua.

Мікроби

Воду кип’ятять не тільки для того, щоб нагріти її, але і для того, щоб позбавиться всіх можливих видів мікробів і тому подібних інфекцій, грибків подібних шкідливих елементів. Велика їх частина гине при температурі кипіння, деякі гинуть навіть раніше і лише обмежена кількість мікробів потребує інших умов для того, щоб загинути. Тобто процес кип’ятіння значно зменшує кількість усіх шкідливих мікроорганізмів, які в іншому випадку могли б спровокувати виникнення численних захворювань. З цієї точки зору кип’ятити воду безумовно варто. Але крім позитивного впливу процес кип’ятіння також може стати і негативним.

Що робить багаторазове кип'ятіння з водою

Солі

У воді є величезна кількість всіляких солей та інших аналогічних елементів, які накопичуються з кожним кип’ятінням і позитивним цей процес назвати не можна. Суть у тому, що вони у будь-якому випадку присутні у воді, але при кип’ятінні її значна частина випаровується, що цілком нормально. А ось те, що солі при цьому не випаровуються, а загальна їх концентрація стає більш значною – вже набагато гіршою. І відповідно, з кожним новим кип’ятінням, на одиницю рідини, що залишилася, виходить все більша кількість солей. Вони негативно впливають на організм людини, і чим більше їх вживається, тим гіршим і значнішим буде такий вплив.

Шкідливі речовини

Крім солей, у воді (особливо з-під крана), міститься і безліч інших домішок, частина з яких має таку ж властивість накопичуватися в міру випаровування самої води, а частина, при кип’ятінні вступає в реакцію з елементами, що виділяються, і випадає в осад. Цей осад особливо шкідливий і його краще не допивати, щоб не завдати непотрібної шкоди організму. Слід зазначити, що коли воду фільтрують, саме такий осад залишають та виливають як непотрібні речовини.

Смак

Здавалося б, смаку вода не має. П’ємо, та й годі. Але це зовсім так. Справді, звикнувши до її смаку, людині починає здаватися, що її насправді немає. Однак спробуйте для порівняння випити звичайної води з-під крана, дистильованої води, кип’яченої один раз води і кип’яченої кілька разів води. Виявиться, що смак дійсно є і у води, яку прокип’ятили кілька разів, він буде найгіршим із усіх варіантів.

Метафізичне пояснення

Вважається, що вода є основою всього. З цим досить складно сперечатися, враховуючи, що наш організм на більшу частину складається саме з води, та й взагалі, без неї на планеті жодного життя не було б. У будь-якому випадку, деякі люди вважають, що вода має особливі властивості, які даються людині в процесі того, як вона її п’є. Найпростішим варіантом є свята вода, позитивний (нехай і незрозумілий) вплив якої відзначають навіть вчені. Так от, позитивний вплив кип’яченої води хоча б один раз вже є мінімальним. А от якщо прокип’ятити її кілька разів, перетворивши на “мертву”, то позитивного не залишиться взагалі нічого – лише негативне.

Що робить багаторазове кип'ятіння з водою

То може взагалі не кип’ятити?

Цілком можливо, що в минулому воду дійсно кип’ятили тільки для того, щоб розігріти їжу або щось приготувати. А у повсякденному житті пили воду з колодязів, джерел чи навіть рік без особливих роздумів. Але зараз це практично неможливо. Загальний рівень забруднення нашої планети досягнув таких показників, що пити воду з практично будь-якого джерела досить небезпечно для здоров’я. Якщо він просто неба – у воду можуть потрапляти шкідливі речовини з атмосфери разом з дощем.

Якщо джерело повідомляється з іншими водоймищами – різна зараза, інфекції і ті ж шкідливі речовини також можуть потрапити і в нього. І навіть якщо це підводне джерело, яке ні з чим не повідомляється, цілком можливо, що шкідливі речовини потраплять до нього, просочившись через грунт разом з тим же дощем. Загалом варіантів маса. І пити воду із таких джерел без потенційної шкоди для власного здоров’я можна лише після того, як у лабораторії підтвердять її безпеку.

Це дуже рідкісне явище. Більшості людства все ж таки доведеться регулярно кип’ятити воду, щоб знищувати шкідливі мікроорганізми, і від цього нікуди не можна подітися.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *