Вирощуємо розсаду петунії для квітника

Вирощуємо розсаду петунії для квітника

Вирощування розсади петунії – це дуже нелегкий, але захоплюючий та цікавий процес. «Петунія – один із найкрасивіших і «найяскравіших» літників, що ростуть у нашому квітнику». І це зовсім неможливо заперечити. Найцікавіше, що вона приємно вражає своїми яскравими квітами та довгим пишним цвітінням, а також відноситься до відносно невибагливих рослин.

Розмножувати петунію рекомендується за допомогою вирощування розсади. При вирощуванні розсади петунії насіння можна висівати у лютому, тоді навесні вже з’являться перші бутони, можна у березні – це не пізно. Для вирощування розсади практично підходить будь-який склад ґрунтової суміші, крім лужного та слабокислого. Просіяний і зволожений ґрунт насипають у дерев’яні або пластикові ящики та злегка ущільнюють.

Щоб добре проростати, насіння петунії потрібне обов’язково світло, звісно і інші рослини та квіти цього потребують. Тому їх не заглиблюють у землю, а лише трохи притискають до ґрунту. Насіння дуже маленьке, тому його змішують з піском, щоб рівномірно розподілити по вологому ґрунту. Потім накривають ящики плівкою для створення парникового ефекту.

Щоб насіння добре проросло, потрібна хороша плюсова температура.

Вирощуємо розсаду петунії для квітника

При вирощуванні розсади петунії, висаджене насіння не поливають, бо вони разом з водою можуть забитися всередину ґрунту. Їх лише кілька разів на день легенько обприскують. При такому догляді насіння проростає вже через тиждень після посіву.

Догляд за розсадою

Коли насіння проросло, плівку з ящика прибирають поступово, поки не з’являться кілька перших справжніх листочків. Сеянці таким чином зможуть звикнути до нових умов і впевнено продовжуватимуть розвиватися.

Пікірування розсади петунії роблять у разі зрілого листя. Рослини пересаджують в окрему тару. Петунія любить не тільки пересадку, а й простір, тому краще кожну рослину поміщати в окремій тарі. При такому способі краще розвивається коренева система і не так хворіють.

Для благополучного вирощування розсади петунії необхідно акуратно, своєчасно та помірно її поливати. Потрібно уважно дивитися, щоб не був грунт пересушеним і перезволоженим. У тому й іншому випадку умови неприпустимі, бо рослини можуть загинути. Розсаду трохи загартують, знижуючи кімнатну температуру на 10 хвилин.

Вирощуємо розсаду петунії для квітника

Підживлення розсади петунії

Для отримання гарної розсади петунії у період її вирощування необхідно грамотно підгодовувати. Розсаду петунії починають підживлювати через два тижні після пікірування. Використовують будь-які водорозчинні комплексні мінеральні добрива. Головним елементом добрива має бути азот, який визначає зростання рослини.

Тепер при правильному вирощуванні розсади петунії, Ви з великим захопленням насолоджуватиметеся буйними різнокольоровими фарбами квітів, вирощені в квітнику Вашими руками.

One thought on “Вирощуємо розсаду петунії для квітника

  • Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *